IN-PLANET

INSTITUTE OF CULTURE, LAOGRAPHY, ATHLETISM AND NEW TECHNOLOGIES

 EVS & PAST PROGRAMS

Οι οργανισμοί AEQUITAS (Κύπρος) και IN-PLANET (Ελλάδα) ξεκινούν την υλοποίηση του προγράμματος "Εκπαιδεύοντας για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες", το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ERASMUS+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2015.

Το πρόγραμμα "Εκπαιδεύοντας για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες" αποτελεί μία συνεργασία των δύο χωρών, στοχεύοντας στην καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ της Κύπρου και της Ελλάδας και επιδιώκοντας την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα από την εκπαίδευση. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τέσσερα εκπαιδευτικά σεμινάρια σε κάθε χώρα, που έχουν ως στόχο τη διαμόρφωση στάσεων και την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων, όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, και θα απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18-30. Επιπλέον, οι εταίροι θα δημιουργήσουν ένα διαδικτυακό παιχνίδι για την εκμάθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πού θα απευθύνεται σε νέους ηλικίας 15 ετών και άνω. Το παιχνίδι θα είναι το πρώτο του είδους του στην ελληνική γλώσσα. Οι κεντρικοί στόχοι του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των νέων για τα δικαιώματά τους και τα δικαιώματα των άλλων, η αύξηση της ενεργούς συμμετοχής των νέων στην κοινωνία, η ενίσχυση της δέσμευσης των νέων όσον αφορά το ρόλο τους στα πλαίσια της προστασίας των  ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τέλος, η προώθηση θετικών στάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες ενισχύοντας έτσι μια κουλτούρα, όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα θα αποτελούν αντικείμενα σεβασμού, κατανόησης και προώθησης.

Το Erasmus+, το οποίο χρηματοδοτεί το εν λόγω έργο είναι το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που καλύπτει τους τομείς της Εκπαίδευσης, της Κατάρτισης, της Νεολαίας και του Αθλητισμού κατά την περίοδο 1/1/2014 μέχρι 31/12/2020


PAST PROGRAMS

FIVE ELEMENTS

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΑΠΟ 26/12/2014 ΕΩΣ 5/01/2015.ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΑΝ WORKSHOPS, ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ,ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ, ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΤΟ ΧΟΡΟ, ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ.

ERASMUS - YOUTH 2014

PROGRAM 1: MARINEO-PALERMO/ITALY  3-14/1/15

MARINEO
THE PROJECT:
The project will last 10 days , excluding travel days , in January (so, from 3 to 14 January) and will involve 31 young people
from 18 to 15 years old,from the following countries : Italy , Poland, Greece , Spain and Lithuania.
Each group will have 6 participants: 1 leader and 5 young people. About half of the youngsters involved will come from disadvantaged backgrounds (social, cultural, economical and geographical disadvantages).

THE THEME:

The project has its origins in the problem that youngsters, often, have not healthy life styles especially for what concern the nutrition. They do not follow a balanced meal plan and do not eat in a controlled and often unregulated.
The working methodology is based in the full involvement of young people by non-formal and informal learning.
Young people will be subjected to a process concrete in an intercultural context, with the main objective to develop the attitude to healthy and balanced eating habits, and the interest, reflection and evaluation of the importance of care of nutrition in everyday life.

NOTE: All interested for this program must make their application only in this site by clicking the left button “CONTACT US“ and filling the gaps needed. Attention: All interested must choose the program they want to join in by clicking the right number of program ( the number of its program is written in the top of each program identity ).Applications will be available since 1st October 12 pm. After a couple of days it will be announced the list of the participants of each program.

You must keep in mind that participants in each program after the 1st October must purchase from our Institut the official T-shirt with the labels of the Institut ( its cost is 20 euros ) and take them in the trip for the needs of the program. Whoever doesn’t buy the t-shirt can’t participate in our program. Finally, people who will participate in another program don’t need to buy another t-shirt.

In addition, due to the importance of this program ( it will be the first of 2015 ) IN-PLANET WILL HAVE NEW PRODUCTS cups and calendars which you will have to buy either for yourself or as a present for the participants of the other countries.

1. 14-22 July Itri/Italy 
HIGH FIVE FOR ACTIVE LIFE

Ομάδα νέων του ΙΝΠΛΑΝΕΤ συμμετείχαν στο πρόγραμμα High Five For ACTIVE LIFE, που υλοποιήθηκε στην πόλη Itri της Ιταλίας. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν πέντε χώρες, Ιταλία, Γεωργία, Αρμενία, Ουκρανία, Τουρκία και Ελλάδα.
Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των νέων και η ανταλλαγή εμπειριών για  έναν πιο  υγιεινό τρόπο ζωής. Συμμετείχαμε 28 άτομα από 5 χώρες.

Μεταξύ των άλλων παρουσιάσαμε: τον τρόπο διατροφής κάθε χώρας (η δική μας η εργασία είχε να κάνει με την Ιπποκράτειο Διατροφή), παίξαμε παραδοσιακά παιχνίδια της χώρας μας, ενώ δεν έλειψε και η διαπολιτισμική βραδιά, όπου στην πλατεία της πόλης προσφέραμε εδέσματα της χώρας μας με την συνοδεία παραδοσιακής μουσικής. Κάναμε σεμινάρια πρώτων βοηθειών, διαδραστικά παιχνίδια σχετικά με το fair trade (δίκαιο εμπόριο), μάθαμε και καταρρίψαμε στερεότυπα και δημιουργήσαμε φιλίες. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν εμπειρίες σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες κάθε χώρας, να δουλέψουν πάνω στα στερεότυπα και μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, δραστηριότητες και εργασίες να αναπτύξουν δεξιότητες και να αποκτήσουν γνώσεις.

2. SPICE UP-RISE UP!

APRIL 2014

GREECE, CYPRUS,ITALY, TURKEY


Η ομάδα μας με την ονομασία Ek-planet με επικεφαλείς τους Δημήτρη Σουλιώτη και Γιάννη Ακριτίδη και μέλη της νέους από την Αγία Βαρβάρα και τον Κορυδαλλό, σχεδίασε και υλοποίησε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Youth in Action πρόγραμμα με τίτλο “Spice up-Rise Up!”.

To “Spice up-Rise Up!” ήταν ένα πρόγραμμα κατάρτισης που είχε ως σκοπό την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης, στην αύξηση της αυτοεκτίμησης και προσδιορισμό των κύριων χαρακτηριστικών και τις προσωπικές ικανότητες που απαιτούνται στις μέρες μας ώστε να μειωθεί η νεανική ανεργία και να προωθηθεί η δημιουργικότητα και η επιχειρηματικότητα.

Το παραπάνω πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, από 23 έως 30 Απριλίου 2014 και πήραν μέρος 20 συμμετέχοντες από 4 χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, και Τουρκία).

Για να πετύχουμε τους στόχους του προγράμματος σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε διάφορες δραστηριότητες (εκπαιδευτικές συναντήσεις, πολιτιστικές βραδιές και πολιτιστικά προγράμματα) μέσω των οποίων οι συμμετέχοντες απόκτησαν συγκεκριμένες δεξιότητες. Αυτό τους έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσουν την προσωπική τους διαδικασία εξέλιξης αλλά επίσης και την δυνατότητα να βοηθήσουν άλλους νέους που αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού ώστε να αρχίσουν και αυτοί μια προσωπική και κοινωνική διαδικασία εξέλιξης, προκειμένου να τις ξεπεράσουν. Οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν με άτυπες μεθόδους και μέσα εκπαίδευσης (παιχνίδια και ασκήσεις, ομαδικές παρουσιάσεις, εργαστήρια, συζητήσεις, παιχνίδια ρόλων, θεατρικά, δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, ανοιχτές συζητήσεις, ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος).

Επίσης οι συμμετέχοντες στο πολιτιστικό μέρος του προγράμματος, περιηγήθηκαν την Αθήνα, επισκεφθήκαμε την Ακρόπολη και το Μουσείο της Ακρόπολης, το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και το Ναύπλιο και απόλαυσαν παραδοσιακά εδέσματα και μουσική στην Πλάκα.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιήθηκε πολιτιστική βραδιά όπου οι φιλοξενούμενες ομάδες παρουσίασαν φωτογραφίες, βίντεο, μουσική, φαγητά και ποτά από τις χώρες τους.

Το πρόγραμμα έκλεισε με την «υπόσχεση» ότι θα πραγματοποιήσουμε και νέα προγράμματα στις συμμετέχουσες χώρες, υπόσχεση που άρχισε ήδη να γίνεται πραγματικότητα αφού τον Ιούνιο η ομάδα μας συμμετείχε σε πρόγραμμα που οργανώθηκε από την Ιταλική ομάδα στο Παλέρμο της Σικελίας.

PROGRAM 3: CYPRUS


TITLE: Educating the Educators

TYPE: TRAINING COURSE

SUBJECT: human rights education tools

PARTICIPANTS: 5

AGE: NO AGE LIMIT

LEADER: NO

DATES: 13-20 OCTOBER

CITY: LIMASSOL

LIMASSOL

PROGRAM 4: SLOVAKIA


TITLE: STOP the BULLY

TYPE: Youth Exchange

SUBJECT: Bulling

PARTICIPANTS: 5

AGE: 18-26

LEADER: 1

DATES: 12-19 OCTOBER

CITY: Snina Kosice

PROGRAM 3: ITALY


TITLE: OPEN WINDOWS

TYPE: TRAINING COURSE

SUBJECT: build partnerships, develop leadership skills and new projects.

PARTICIPANTS: 3

AGE: NO AGE LIMIT

LEADER: NO

DATES: 1-8 NOVEMBER

CITY: Zagarolo/Rome

snina kosice
zagarolo